Auto onderdelen

Opel hoort bij de grootste Europese autofabrikanten en heeft rond de 40.000 werknemers. In 1862 werd Opel in Rüsselsheim, Duitsland opgericht door Adam Opel. In het prille begin werden alleen naaimachines, toen nog een technologische innovatie, geproduceerd.

Rond 1900 werd aan de verkoopcijfers duidelijk dat er geen toekomst meer zat in de productie van naaimachines. Er werd, op initiatief van Opel's vijf zoons, besloten om te investeren in de productie van fietsen. Zo kwam het dat in de jaren '20 Opel de grootste fietsfabrikant ter wereld werd.

In 1929 kocht het Amerikaanse General Motors een merendeel van de Opel aandelen op. Twee jaar later werd de rest van de aandelen gekocht. Als een logisch gevolg van deze overname werden er nieuwe modellen uitgebracht die gedeeltelijk waren gebaseerd op de Amerikaanse stijl van auto-fabricage. Waaronder een model met een unieke volledig zelfdragende carrosserie, de Olympia, genoemd naar naar de Olympische Zomerspelen van 1936 in Berlijn.

In 1937 introduceerde Opel een eenvoudigere versie van de Olympia, de Opel Kadett. Voor de Tweede Wereldoorlog zijn er twee versies van de Kadett gebouwd. Na de Tweede Wereldoorlog zijn er vijf versies geproduceerd, A tot en met E. Het model Kadett E werd voor het laatst in 1991 geproduceerd. In Nederland behoorden de modellen van de serie B tot en met E bijna ieder jaar tot de best verkochte automodellen. Indien u zoekt naar voordelige auto-onderdelen klik dan hier.

De opvolger van de Opel Kadett is de Opel Astra. Sinds de introductie van de Opel Astra zijn er meer dan 10 miljoen auto's van geproduceerd. Dit maakt de Opel Astra het meest succesvolle Opel model aller tijden. Voor een snelle levering en goedkope auto-onderdelen kunt u terecht bij www.Besteonderdelen.nl .

In 2012 bestond Opel 150 jaar en verkoopt het meer dan 1 miljoen auto's per jaar.

Oprichter Adam Opel heeft de productie van auto's nooit meegemaakt. De eerste auto's werden 4 jaar na zijn dood, in 1899, geproduceerd. Vandaag de dag heeft Opel 11 fabrieken en vier test en ontwikkeling centra in 7 verschillende landen. Het hoofdkantoor en de grootste Opel fabriek staat nog steeds in Rüsselsheim. De fabriek werd in 2002 omgebouwd en wordt tegenwoordig beschouwd als een van de modernste fabrieken ter wereld.