CO2, klimaat en milieu

Wat is CO2

CO2, chemische afkorting van koolstofdioxide, is een gas dat essentieel is voor ons leven op aarde. Op aarde vindt een constante kringloop van CO2, dat onder andere geproduceerd wordt door mensen en auto's, dat door planten en bomen omgezet wordt in O2, oftewel zuurstof. Wij als mensen ademen zuurstof in en kunnen zonder zuurstof niet leven.

Effecten CO2-uitstoot op het milieu

Door de sterk groeiende CO2-concentratie raakt de natuur uit balans. Er wordt meer warmte vastgehouden in de atmosfeer, ook wel het broeikaseffect genoemd. De gevolgen van het broeikaseffect zijn bijvoorbeeld het stijgen van de zeespiegel, het smelten van ijs en extreme droogte.

Groene auto's

Door een zuinigere auto te kopen kunt u uw steentje bijdragen aan het reduceren van de CO2-uitstoot en zodoende dus de natuur en de mens helpen. Veel fabrikanten en de regering zijn zich bewust van de gevolgen van auto's voor het klimaat en het milieu en stimuleren daarom het rijden van Groene auto's.

Bent u ook benieuwd met welke auto's u kunt het milieu en uw portomonnee kunt sparen? Klik hier voor de lijst van Wegenbelastingvrije en BPM-vrije auto's