Honda CR-V SUV flexibel en duurzaam

Honda CR-V SUV: flexibel en duurzaam De nieuwe CR-V van Honda geeft blijk van jarenlange ervaring, doorontwikkeling en de toepassing van technisch vernuft. Honda hecht veel waarde aan de mening en gebruikerservaringen van hun rijders en dat zie je terug in de nieuwere modellen. De nieuwe CR-V is een prima off-road wagen dankzij de veelzijdigheid, flexibiliteit en het duurzame karakter. Daarnaast zorgen het geavanceerde startstopsysteem en de ECON-modus samen voor een aanzienlijke beperking van de CO2-uitstoot. Zo kun je met een gerust hart ook eens de weg af om een ritje door de natuur te maken.

In control

De cockpit van de Honda CR-V SUV is duidelijk ingedeeld en bezorgt de bestuurder het ultieme gevoel van controle en gebruiksgemak. De informatie wordt binnen het gezichtsveld gepresenteerd en is eenvoudig bedienbaar (ook middels het stuurwiel dat over veel functies beschikt). Het Multi Information Display geeft aanvullende informatie over de reis, wat met name bij het off-road rijden een welkome aanvulling kan zijn.

Flexibele krachtpatser

De Honda CR-V is ontwikkeld vanuit de gedacht dat een SUV flexibel moet zijn en veel comfort moet bieden. Wat te denken een doordacht vormgegeven achterbank met verstelbare leuningen, gebogen deurpanelen en een zee van ruimte (zowel voor- als achterin). Als bestuurder van een CR-V kun je genieten van een ruim zicht op de weg, wat het rijden op onvoorspelbare wegen ook veiliger en meer ontspannen maakt. De dieselvariant is met 150 pk, dat wordt geleverd door de 2.2 i-DTEC motor van aluminium, een indrukwekkende krachtpatser in zijn soort. De CR-V is ook verkrijgbaar in met een 2.0 i-VTEC benzinemotor. Veel vermogen is met name bij het rijden op ongelijkmatig en ruit terrein een waar genot.

Veiligheid boven alles

Een auto die voor je uitkijkt terwijl je zelf rijdt? Het klink raar maar het kan echt. De CR-V is voorzien van slimme details zoals de ACC (Adaptive Cruise Control) en het CMBS botsingswaarschuwingssysteem. Het ACC radarsysteem waakt constant over de afstand tussen de bestuurder en voorliggende voertuigen. Indien nodig zal het systeem zelf de snelheid aanpassen om de veiligheid te waarborgen. ACC werkt nauwkeurig samen met het botsingswaarschuwingssysteem dat ingrijpt door te remmen en de gordels aan te spannen wanneer er gevaarlijke situaties ontstaan. Slim, veilig en wel zo relaxed.

Ruimte

Naast comfort mag je van een SUV ruimte verwachten; veel ruimte. De Honda CR-V SUV beschikt over een slimme deelbare (60:40) achterbank die met slechts één beweging neer te klappen is. De vrije en vlakke kofferinhoud van bijna 1700 liter die hierdoor ontstaat, biedt voldoende ruimte voor bijvoorbeeld kampeerspullen, koffers, visgerei of andere benodigdheden voor outdoor activiteiten of een road-trip.

Oefening baart kunst

Onvoorspelbare wegen zijn spannend maar daarnaast niet geheel ongevaarlijk. Je stuurkwaliteiten worden flink op de proef gesteld en van je concentratie wordt het maximale gevraagd. Met de geavanceerde veiligheidsfuncties die CR-V biedt, wordt de veiligheid aanzienlijk vergroot. Echter, voor wie extra vaardigheden wil opdoen in het off-road rijden op ruiger terrein, kan bijvoorbeeld bij de ANWB terecht voor een speciale training terreinrijden. Handig voor als op een avontuurlijke vakantie graag eens een off-road tripje wil maken!

Meer weten over de Honda CR-V SUV? Kijk dan eens op http://www.honda.nl/autos/modellen_cr-v.php