Milieuvriendelijke auto's minder voordelig vanaf 2014

De regeling omtrent het belastingvoordeel van milieuvriendelijke auto's komt te vervallen dankzij een besluit van het huidige kabinet. Met ingang van 2014 gelden deze voordelen (geen wegenbelasting en geen BPM) alleen nog voor auto's die een uitstoot hebben van minder van 83 CO2 per kilometer.

Gevolgen

Dit houdt in dat iedereen die een auto bezit die nu aan deze regeling voldoet, vanaf 2014 gewoon wegenbelasting moet gaan betalen. Er zijn op dit moment nog geen auto's, afgezien van elektrische auto's, die aan deze eisen voldoen.

Reden

Het kabinet heeft hiertoe besloten vanwege de enorm groeiende populariteit van deze auto's. In 2015 zou volgens de statistieken ruim 60% van alle auto's voldoen aan de criteria voor belastingvoordeel. Oorspronkelijk waren er plannen om de regeling tot 2015 te laten gelden, maar het kabinet heeft besloten deze eerder af te schaffen omdat de kosten de hand uit liepen.

Hoe nu verder?

U profiteert nog in ieder geval tot 2014 van de belastingvrije regeling. Daarnaast bespaart u een hoop geld bij de aanschaf van de auto omdat u ook geen BPM hoeft te betalen. Bovendien is uw auto vriendelijker voor het milieu. Alle reden om toch nog een milieuvriendelijke auto te kiezen dus!

Bent u ook benieuwd met welke auto's u kunt besparen? Klik hier voor de lijst van Wegenbelastingvrije en BPM-vrije auto's